Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ajax wint het JO11 & JO12 jubileumtoernooi

Ajax wint het JO11 & JO12 jubileumtoernooi

25 oktober 2019 17:45


Op de 4e en laatste dag van onze Eeuwige Jeugd jubileum toernooien ging Ajax er met de meeste prijzen vandoor. Niet alleen werden ze 1 en 2e (net zoals sommige andere BVO’s hadden ze twee ploegen mee) bij zowel het JO11 als JO12 toernooi, ze leverden ook twee keer de beste speler.

Jongens onder 11
De poulefase bij de JO11 was met name in poule B heel spannend. Hollandia won de eerste drie potjes op rij en kon in de laatste wedstrijd tegen Ajax A de finale bereiken als er gewonnen werd. Een dappere en felle eerste tien minuten resulteerde in een 1-0 voorsprong, maar onder leiding van de nummer 10 rechtte Ajax daarna de rug en werd overtuigend de finale bereikt met 15 punten uit 5 wedstrijden.

Poule A viel ten prooi aan Ajax B. Ondanks een monsterscore van 15-0 in hun laatste poulewedstrijd kwam AZ A 1 doelpunt tekort voor een plek in de finale.

In de troostfinale trok AZ wel aan het langste eind. Met 1-0 werd Hollandia aan de zegekar gebonden en werd de 3e prijs veilig gesteld. Zie de ploeg hieronder met oud-Zeeburgiaan Ryan Gravenberch die de prijzen kwam uitreiken.In de finale moesten penalties uitkomst bieden tussen beide Ajax ploegen. Gebroederlijk stonden de jongens naast elkaar en zagen de beslissende penalty op de lat belanden.
Het zilver wordt gevierd met clubgenoot en oud-Zeeburgiaan Ryan Gravenberch


Wij zijn Ajax, wij zijn de beste!

Tot beste speler werd Lahcen Achkari van Ajax verkozen.De beste keeper van het O11 toernooi was Quinten Attigah, vorig jaar nog Zeeburgiaan en nu trotse aanvoerder.

Zie hier alle uitslagen voor de Jongens Onder 11.


Jongens onder 12
Bij de jongens onder 12 werd Ajax ook twee keer poulewinnaar. In Poula A lukte dat zonder puntverlies, maar in poule B liep Ajax B al meteen tegen een 2-0 nederlaag tegen Heerenveen. AZ, dat in punten uiteindelijke gelijk eindigde, verloor echter van Ajax en scoorde ook in deze leeftijdscategorie niet genoeg om als eerste in de poule te eindigen.

Een strijd om het brons volgde, waarin beide AZ teams elkaar bestrijdden en AZ B met 2-0 de sterkste was. De finale was tussen beide teams van Ajax, waar het na een spannende strijd eindigde in 3-2 voor Ajax A.

Tot beste keeper werd uitgeroepen Nick Homan (AZ)De beste speler van het toernooi was (oud-Zeeburgiaan) Kenino Kasanwirjo van Ajax.

Een trotse nummer 3


Blij met de tweede plek


De grootste beker is voor ons!

Zie hier alle uitslagen voor de Jongens Onder 12.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!