Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Ajax pakt de dubbel: winst bij JO9 en JO10

Ajax pakt de dubbel: winst bij JO9 en JO10

23 oktober 2019 11:00


Wat een heerlijke 2e toernooidag zeg. Ajax pakte vandaag de hoofdprijs bij de JO9 en JO10 Eeuwige Jeugd jubileumtoernooien. De beste spelers en keepers kwamen vandaag van AFC Amsterdam & BFC Bussum (JO10) en AFC'34 & Koninklijke HFC (JO9).

Op dag 2 van de fantastische reeks jubileumtoernooien was het de beurt aan de Jongens Onder 9 en Jongens Onder 10. Onder bezielende leiding van Abdel Kaddour werden de vele wedstrijden strak afgewerkt door de maar liefst 20! scheidsrechters, grote klasse allemaal. De meer dan 800 toeschouwers konden hun lol op, want er werd heerlijlk gevoetbald door de jonge jongens.

Jongens onder 9
In poule A en B was Ajax de sterkste, in poule C was Barendrecht de winnaar, en in poule D hield Purmersteijn verassend De Graafschap op plek 2 van de poule, mede door een 6-0 overwinning van Zeeburgia op de superboeren.

Alle ploegen speelden daarna lekker nog twee volle speelrondes om te komen tot de eindrangschikking 1 t/m 14.

Om plek 3 werd gestreden door Ajax B en Barendrecht, de Amsterdammers trokken daarbij na een leuke pot aan het langste eind met 3-0. Daarna was het de beurt aan Ajax A die om de hoogste plek streed tegen Purmersteijn. Na een prachtig toernooi was de pijp bij Purmerenders echter snel leeg, na de 3-0 ging het hard, en Ajax liep uit naar 7-0. 

Als beste keeper werd  Sydney Volkering van AFC'34 gekozen, hij stond al onder douche, maar nam graag op zijn sokken deze terechte prijs in ontvangst.De beste speler was Mamoun Ftouth van Koninklijke HFC uit Haarlem. Trots belde hij het meteen door naar zijn moeder.Zie hier alle uitslagen van de JO9.

Jongens onder 10
Bij de jongens onder 10 was het AFC die in er in Poule A met de poule-winst vandoor ging. Ajax A werd hier 2e. Poule B werd gewonnen door Koninklijke HFC met Waterwijk als runner-up, in poule C hielden Ajax B en AFC'34 elkaar in evenwicht met allebei 6 punten. Poule D viel ten prooi aan Purmersteijn met 10 doelpunten voor en maar 1 tegen (en 9 punten).

Ook hier speelden alle ploegen lekker nog twee potjes, waarbij Ajax B en AFC de finale haalden en Purmersteijn en Koninklijke HFC strijdden om het brons.

Purmersteijn won deze strijd, maar er kwamen wel strafschoppen aan te pas. Sippe koppies bij Koninklijke KFC, maar dat sloeg al snel om in terechte trots na een mooi toernooi.

En de finale dan. In de poulefase was AFC Amsterdam verassend nog te sterk geweest voor Ajax, maar die lieten zich niet nog een keer verassen. Na welgeteld 8 seconden lag de bal dan ook al achter de de doelman van onze concullega's uit Zuid, waarna zich een spannende strijd ontspon. Mede door de keeper van AFC en reddingen op de doellijn hield AFC lang stand, maar toen de 2-2 niet viel (lat) viel de 3-1 wel en was duidelijk dat Ajax ook de 1e prijs bij de Onder 10 jongens zou bemachtigen.  


Vlak na finale was er van blijdschap bij AFC Amsterdam weinig te merken, maar dat veranderde gelukkig snel...

...zeker toen bekend werd dat niet geheel verassend  als beste speler van het toernooi de centrale verdediger van AFC Amsterdam werdgekozen: Sem van der Feen. Van harte!Tot beste keeper werd door de trainers Quin Heus van BFC Bussum uitgeroepen na een heerlijke toernooidag van hem. Hij ontvangt hier uit handen van Hoofd Operationele Zaken een mooie tegoedbon van 100% Voetbal.Zie hier alle uitslagen van de JO10.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!