Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Atletico A'dam MO11 en Swift MO13 winnen Eeuwige Jeugd toernooien

Atletico A'dam MO11 en Swift MO13 winnen Eeuwige Jeugd toernooien

22 oktober 2019 11:45


Maandag 21 oktober was de eerste dag van een serie van 4 jubileum toernooidagen. De eerste editie van de Eeuwige Jeugdtoernooien werden gewonnen door Atletico Amsterdam MO11 en door Avv Swift MO13.

De dag begon met echte plensbuien en daarmee een voorzichtig belletje van de buren WV-HEDW of het wel doorging. "Bij Zeeburgia gaat het altijd door" was uiteraard het antwoord. Want zo is het. De Z-Kantine had de koffie warm, toernooidirecteur Robert zette met Antonio en Huub de tenten op het terras op en de ploegen en scheidsrechters druppelden een voor een binnen. Strak om 10:30 uur klonk het eerste fluitsignaal: met de lichte regen maar een hoop vrolijkheid barste het voetbalgeweld los.

Meiden onder 11
AFC won in groep A met overmacht de poulefase met een doelsaldo van maar liefst 16 voor en 1 tegen. CSW eindigde als tweede in de poule en ging daarmee door naar de finale om plek 3 en 4. Zeeburgia en Koninklijke HFC eindigden op de derde en vierde plek van de poule.

In groep B trok Atletico Amsterdam aan het langste eind met 9 punten uit 3 en Avv Swift behaalde de finale om plek 3 en 4. Buitenveldert en WV-HEDW completeerden deze poule. 

Twee spannende finales moesten uitkomst bieden wie er met de felbegeerde bekers naar huis mocht. Swift ging er allereerst van door met de 3e plek na de winst tegen CSW uit Wilnis.

In de finale troffen de twee poulewinnaars elkaar. Waar AFC in de poulefase met oogstrelend voetbal maar 1 tegendoelpunt incasseerde, was in de finale Atletico Amsterdam zowel qua voetbal als letterlijk een maatje te groot. De 3-0 was een eerlijke en duidelijke weergave van de krachtsverhoudingen op het veld, maar AFC mocht met opgeheven hoofd het veld af.


En AFC kon niet alleen trots te zijn vanwege het mooie voetbal, want Stayce Antonides van AFC werd door de trainers gekozen tot speelster van het toernooi!Als beste keeper bij de MO11 werd unaniem Hafsah Riach van Atletico Amsterdam gekozen. Zie hier alle uitslagen van de MO11. 

Meiden onder 13
Ook de Meiden Onder 13 kenden een prachtige lineup. In Poule A ging daar de poulewinst naar CSW met 9 punten uit 3 wedstrijden. Koninklijke HFC ging met 6 punten door naar de finale om plek 3 en 4. WV-HEDW en Zeeburgia eindigden als 3e en 4e in deze poule.

In Poule B eindigde Swift als 1e in de poule en behaalde Buitenveldert de 2e plek. Op plek 3 eindigde AFC IJburg en AFC Amsterdam op plek 4.

Ook hier moesten twee spannende finales de uitkomst bieden wie er met de felbegeerde bekers naar huis mocht. Beide finales eindigden in een 1-1 gelijkspel, waardoor pingels de uitkomst moesten bieden. Koninklijke HFC won deze van AFC IJburg en in de finale deed Swift hetzelfde tegen CSW, wederom een prijs voor onze mede-Amsterdammers!

Als beste keeper werd Veerle Mulder van Koninklijke HFC gekozen (ze stopte nog een pingel in de plek om brons).Beste speelster werd Zeeburgiane Nena Donkers!Zie hier alle uitslagen van de MO11. 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!